fbpx

H Feadship στην εποχή του υδρογόνου

H Feadship στην εποχή του υδρογόνου

Η Feadship ανακοίνωσε την είσοδό της στον χώρο του υδρογόνου και αυτή τη στιγμή κατασκευάζει το πρώτο της σούπερ γιοτ που διαθέτει ένα καινοτόμο σύστημα πρόωσης. Ο Jan-Bart Verkuyl, Διευθυντής της Feadship και Διευθύνων Σύμβουλος του ναυπηγείου Royal Van Lent, σχολίασε: “είμαστε περήφανοι που ανακοινώνουμε την προηγμένη λύση της Feadship για ένα πιο βιώσιμο yachting: Ένα πλήρως πιστοποιημένο γιοτ υγρού υδρογόνου με κυψέλες καυσίμου!”

Σύμφωνα με μια ανάρτηση στο Instagram, «Το γιοτ θα φιλοξενήσει μια δεξαμενή κρυογονικού καυσίμου, που θα αποθηκεύει υγροποιημένο υδρογόνο στους -250°C περίπου, που είναι η πιο πυκνή μέθοδος αποθήκευσης καθαρού υδρογόνου. Αυτή η τράπεζα κυψελών καυσίμου θα είναι επαρκής για να ταξιδεύει το σκάφος με αξιοπρεπή ταχύτητα, ενώ θα εξακολουθεί να τροφοδοτεί τις απαιτήσεις του σέρβις.

Το υδρογόνο έχει αυξανόμενο ενδιαφέρον αφού μπορεί να παραχθεί αποτελεσματικά μέσω ηλεκτρόλυσης από ηλεκτρική ενέργεια. Με την αύξηση της παροχής αιολικής ενέργειας, του ήλιου και άλλων ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, η παραγωγή πράσινου υδρογόνου θα αυξηθεί για να ρυθμίσει την ανανεώσιμη ενέργεια».

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Μηχανοκίνητα