fbpx

Γκραν Πρι Μονακό: Νικητής… παντός καιρού ο Φερστάπεν! (vid)

Γκραν Πρι Μονακό: Νικητής… παντός καιρού ο Φερστάπεν! (vid)

Ο Μαξ Φερστάπεν ήταν ο μεγάλος νικητής του Γκραν Πρι Μονακό για τη Formula 1. Ο οδηγός της Red Bull διατήρησε καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα την πρωτοπορία που του εξασφάλισε στο ξεκίνημα η pole position, δεν… απειλήθηκε από τη βροχή στους τελευταίους γύρους και πανηγύρισε την τέταρτη φετινή του νίκη.

Σε έναν αγώνα με ελάχιστες συγκινήσεις στη μάχη της πρωτιάς, ο Φερνάντο Αλόνσο εν τέλει κράτησε τη δεύτερη θέση, δίχως όμως να μπορέσει να απειλήσει για κάτι περισσότερο. Μάλιστα, ο οδηγός της Aston Martin σπατάλησε πολύτιμο χρόνο σε ένα αχρείαστο pit stop, όταν η ομάδα του προτίμησε να του βάλει σλικ ελαστικά αντί για ενδιάμεσα, στο σημείο που άρχισε η βροχή.

Τρίτη θέση για τον Εστεμπάν Οκόν, με τον Γάλλο να πανηγυρίζει το δεύτερο βάθρο της καριέρας του και παράλληλα πρώτο για την Alpine στο 2023. Κέβιν Μάγκνουσεν και Λανς Στρολ ήταν εκείνοι που δεν κατάφεραν να τερματίσουν σε έναν αγώνα με ελάχιστα συμβάντα, ενώ μία σπασμένη πτέρυγα του Σέρχιο Πέρες (σε επαφή με τον Μάγκνουσεν) τον καθήλωσε στην 16η θέση.

Η τελική κατάταξη του Γκραν Πρι Μονακό:

Επόμενος σταθμός στο πρωτάθλημα είναι το Γκραν Πρι Βαρκελώνης, την αμέσως επόμενη Κυριακή 4 Ιουνίου.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Μηχανοκίνητα